Poate ca, de la un timp, te gandesti ca jocurile de noroc sunt o problema….sau poate ca, in urma a ceea ce ai patit recent, din cauza jocurilor, ai decis ca este momentul potrivit sa faci ceva pentru asta…sau poate pur si simplu, te-ai saturat de stresul provocat de jocuri si vrei sa fii in controlul acestui obicei.

Asa cum stii deja, sunt multe motivele pentru care oamenii decid sa schimbe ceva la ei, un comportament sau o obisnuinta, si din pacate, asta se intampla, de obicei, atunci cand raul este deja facut sau suferinta resimtita este atat de mare, incat nu mai poate fi trecuta cu vederea.

In cazul jocurilor de noroc, asta inseamna ca ai inceput sa te confrunti cu probleme financiare foarte mari (datorii, credite, imprumuturi), au aparut conflictele cu cei mai importanti oameni din viata ta (familia, partenerul, prietenii, copiii) si, pe langa toate astea, starea ta fizica, emotionala si mentala este tot mai proasta.

Si cu toate astea, chiar daca esti ingrijorat in privinta jocurilor si simti ca situatia ti-a scapat de sub control, nu este intotdeauna usor sa ceri ajutor, sau sa gasesti un loc, in care sa stii ca primesti ajutorul potrivit. Poate ca te-ai mai gandit la asta, dar ai considerat ca este jenant pentru tine, sa ceri ajutorul unui specialist, sau pur si simplu ai considerat ca nu ai nevoie de nimeni…si probabil ca ai incercat sa rezolvi aceasta problema de unul singur…nu-i asa ca asta a functionat o scurta perioada de timp, dupa care ai revenit la starea initiala?

Ei bine, daca te gandesti din ce in ce mai mult la jocuri, iti petreci timpul in cazinouri sau online, investeşti timp, bani si energie in speranta unor castiguri sau recompense, si, daca vrei sa detii controlul asupra acestui obicei, sau vrei sa fii liber de orice dependenta…noi suntem aici pentru tine! Este important sa stii ca tratamentul tau incepe o data cu a recunoaste aceste probleme si cu dorinta de a le depasi.

Daca te regasesti in cele mentionate mai sus, sau o persoana apropiata pare sa aiba simptomele descrise anterior, cel mai bun lucru pe care il poti face, este sa il indrepti catre un specialist, pentru a primi ajutorul potrivit acestei afectiuni psihice.

Noi, specialistii centrului Dependentii Anonimi oferim sprijin, sustinem si insotim persoanele dependente, in efortul lor de a dobandi si de a mentine un stil de viata sanatos, liber de orice dependenta.