Raina Şaguna – Psihoterapeut integrativPrin psihoterapie, eu stimulez acea profunzime a intelegerii personale, care le permite oamenilor sa vada cum s-au format in timp stilurile, comportamentele si preferinţele lor uzuale, si sa foloseasca aceasta cunoastere drept platforma pentru definirea si concretizarea unor noi posibilitati.

Ca si psihoterapeut, eu te “oglindesc” pe tine, client, in contextul situatiei cu care te confrunti si am ca scop sa te ajut sa constientizezi, mai adecvat si mai complet, propriile nevoi, asteptari si posibilitati de a face fata, de a rezolva si depasi problemele personale.

Studiind psihologia si fiind psiholog clinician si psihoterapeut integrativ format in Psihoterapie Integrativa, atestat de Colegiul Psihologilor din Romania, membru al Institutului Roman de Psihoterapie Integrativa, avand la baza formari in terapie cognitiv-comportamentala, hipnoza ericksoniana, master în programare neuro lingvistica si coaching-recunoscută ICF si sustinuta de Sr. Coach John Thompson, scopul meu este de a-i face pe oameni, pe tine, sa te intelegi mai bine, sa iti infrunti deschis temerile, obstacolele si motivele de preocupare, sa iti ocrotesti ambitiile si aspiratiile, sa iti eliberezi si sa iti canalizezi creativitatea in directia atingerii obiectivelor personale si profesionale dorite.

Varietatea pregatirii profesionale si a experientei dobandite, imi ofera acoperirea unei bune parti a problematicii psihice clinice, imi ofera numeroase instrumente, tehnici si metode care imi permit o abordare mai completa, mai flexibila si mai de finete, atat a procesului psihoterapeutic, cat si a problematicii clientilor.

Eu cred, cu tarie, ca psihoterapeutul este un reper emotional echilibrant si un garant al succesului clientului, in munca pe care acesta o parcurge cu sine. El este investit emotional, moral si informational de client, ceea ce impune un nivel de competenta sociala, maturitate si responsabilitate deosebit.

“In cadrul Dependentii Anonimi, preocuparea mea, fata de cei cu care lucrez, este sa ofer ajutor specializat, sa sprijin, sa sustin si sa insotesc persoanele dependente, in demersul lor psihoterapeutic, spre a dobandi si a mentine, atat bunastarea emotionala cat si un stil de viata sanatos, liber de orice dependenta.

Ceea ce imi aduce o extraordinara bucurie sunt eforturile incredibile pe care le depun cei pe care ii cunosc in cabinet, pentru a depasi situatia in care se afla si a avea o viata implinita, in acord cu valorile in care ei cred si pentru care se lupta. Ma emotioneaza mult asta si, in acelasi timp, am un respect deosebit pentru reusitele lor. Sunt profund recunoscatoare sansei pe care am avut-o, si o am, de a invata si eu de la cei din fata mea.”

Informații și programări

Telefon: 0758-055-891