Jucatorii Anonimi @ B365.roDependenții de jocuri de noroc au un loc unde să se trateze de această boală, ale cărei efecte sunt la fel de grave ca cele ale dependenței de alcool sau de droguri. Programul Jucători Anonimi a fost început anul trecut, la Centrul Armonia, și este primul astfel de program gratuit din România. La întâlnirile de grup, toți cei cărora jocul de noroc le-a distrus viața își povestesc experiențele, sunt consiliați de psihoterapeutele centrului, Raina Șaguna și Amelia Dumitrescu, și se chinuie să scape de nevoia compulsivă de a juca. Grupul a luat naştere la iniţiativa unui fost jucător, care a reușit să revină pe calea cea bună cu ajutorul psihoterapiei și s-a gândit că ar fi cea mai bună metodă să-i ajute și pe alții să conștientizeze gravitatea dependenței.

Jocul de noroc, în orice formă, fie că e ruletă, păcănele, pariuri sportive, poker, debutează ca o distracţie ocazională şi nevinovată, de cele mai multe ori în adolescență, dar se transformă rapid într-o obsesie care le distruge viața celor avizi de adrenalină, câştiguri financiare rapide și simple sau alte recompense. Efectele sunt de multe ori dezastruoase: jucătorul ajunge ruinat financiar, se îndepărtează de familiei și prieteni.

Doi dintre jucătorii anonimi care se tratează la Centrul Armonia au acceptat să împărtășească pentru B365.ro experința lor cu inamicul comun care le-a distrus viața: jocul de noroc. Totul a început din curiozitate, dar, în timp, amândoi au devenit dependenți, au pierdut tot ce aveau, de la bani, până la relațiile cu cei dragi. Amândoi sunt tineri, ca majoritatea celor care frecventează întâlnirile.

Citeşte mai mult pe B365.ro →