Dacă vrei să spui STOP dependenţei şi să fii din nou în controlul tău şi al vieţii tale, noi suntem aici pentru tine. Oricare ar fi diferenţele dintre noi, de la persoane înalt capacitate şi performante, la cele excluse şi marginalizate social, cu toţii avem nevoie de ajutor specializat, pentru a ne putea trata de dependenţă, indiferent de tipul sau de forma ei.

Tratamentul dependenței începe odată cu recunoașterea acestor probleme și cu dorința de a le depăși. Specialiștii centrului „Dependenții Anonimi” recomandă ca și opțiuni de tratament, după caz, urmatoarele:

Psihoterapie individuală

Cercetarile si studiile efectuate pe clientii tratati, arata ca psihoterapia este eficienta, atunci cand se adreseaza, in acelasi timp comportamentelor problematice, emotiilor neplacute, problemelor psihosomatice, imaginii de sine negative, gandurilor irationale, relatiilor stresante si tulburarilor biologice.

Psihoterapia integrativa, este forma psihoterapeutica care integreaza tehnici dintr-un spectru larg de discipline terapeutice, si se bazeaza pe presupunerea ca, cele mai multe probleme psihologice sunt multi-fatzetate, multi-determinate si multi-stratificate.

Consiliere pentru familie

Consilierea familiei presupune o discutie confidentiala, intre membrii familiei dependentului si un specialist. Se discuta despre problema dependentei, si mai ales despre modalitatile de tratament, despre cum poate proceda familia, pentru a ajuta o persoana dependenta sa accepte tratament pentru dependenta sa. Sedintele de consiliere familiala ajuta membrii familiei sa constientizeze atitudinile, comportamentele si rolurile pozitive din cadrul familiei, care contribuie la iesirea din dependenta a celui bolnav si la mentinerea abstinentei.

Una din masurile cele mai importante in cadrul tratamentului dependentei este obtinerea sustinerii celor din jur si reintegrarea persoanei in familie sau in cercul de prieteni.

Coaching individual sau pentru familie

Este, în multe privinţe, similar unui parteneriat. Dependentul care lucrează alături de un coach devine în scurt timp, un fin observator şi explorator al spaţiului mental, psihic, fizic în care se manifestă. Transformarea începe prin conştientizare. De aceea, la coaching vii şi pentru a îți evalua relațiile pe care ți le stabilești, conștient sau inconștient.

Îţi vom oglindi realitatea actuală şi vom contura împreună o viziune coerentă a ceea ce îţi doreşti, vom reda cât mai viu tabloul realităţii dorite şi te vom încuraja să păşeşti cu încredere în el și te vom conduce către destinaţie, echipat pentru orice tip de „călătorie”.

Tehnici avansate de Meditație

S-a demonstrat ştiinţific faptul că meditaţia este singura modalitate de îmbunătăţire a sănătăţii mentale şi de instalare a unei stări de calm şi linişte interioare. În învăţarea meditaţiei efectele pozitive apar chiar din prima zi, indiferent de persoana şi de locul în care se practică. Meditaţia facilitează constientizarea faptului că totul se află în interior, iar ceea ce se află în jurul tău serveşte doar ca declanşator – dacă le permiţi lucrurilor să te afecteze.

Majoritatea persoanelor dependente devin conştiente imediat de efecte, altele percep schimbările după a doua, sau a treia zi de sesiune. Beneficiile permanente se instalează în timp, iar rata de îmbunătăţire accelerează rapid.

Programe Audio

Terapia audio tip Brain Sync are la bază procese şi mecanisme neurologice de modificare a frecvenţelor undelor cerebrale. Constă în programe audio care conţin bătăi binaurale, tonuri izocronice şi sunete relaxante pe fundal. De asemenea, mai poate conţine fraze benefice şi afirmaţii puternice, sau ghidaj verbal.

Terapia Audio mediteaza.ro înregistrează rezultate excepţionale în îmbunătăţirea performanţelor intelectuale, în creşterea randamentului la locul de muncă, în dezvoltarea personală, în procesele de vindecare şi în dobândirea unei stări de conştiinţă înaltă. Programele audio se livrează electronic pe email în format mp3. Recomandăm folosirea căștilor stereo. Este interzisă ascultarea programelor în timpul conducerii oricărui tip de vehicul.

Grupuri de Terapie

Noi credem ca dezvoltarea personala, prin psihoterapia de grup, aduce cu sine responsabilizare si o mai mare autonomie a persoanelor dependente, iar asta inseamna pasi importanti spre a fi in controlul impulsului, emotiilor, gandurilor si actiunilor lor, pasi importanti spre vindecare. Experimentarea, din cadrul sigur si confidential al grupului, ajuta participantul sa observe cum aduce in prezent conflictele din trecut, precum si legatura dintre acestea si problemele cu care se confrunta in prezent.

Psihoterapia de grup porneste de la premiza ca grupul este mai mult decat suma partilor. Orice participant al grupului daruieste si primeste in acelasi timp, fiind co-creator si beneficiar al unui mediu unde experimenteaza ce inseamna a se identifica cu ceilalti, a apartine, a invata de la ei, a descoperi si alte perceptii asupra problemei cu care se confrunta sau ca individ. Participantii isi dezvolta intelegerea si insightul, descopera cauzele si efectele comportamentelor dezadaptative, testeaza realitatea, invata noi comportamente, abilitati de comunicare si aptitudini sociale. Abordarea psihoterapiei de grup, pe care o oferim, este “a trai, a simti si a reflecta ulterior!”, iar regulile dupa care ne ghidam, in cadrul intalnirilor, sunt confidentialitate, intelegere, invatare, respect pentru trairile, sentimentele si opiniile celuilalt.

Grupuri de Suport

Grupul este cel care vindeca prin membrii sai care-si pot exercita actiunea asupra celorlalti membri. Forma de grup de suport pe care o oferim, le ofera dependeților posibilitatea de a împărtăși temerile și grijile, cu alte persoane, care au experiențe similare și înțeleg ce simt acestia. Regulile dupa care ne ghidam, in cadrul sedintelor de grup, sunt confidentialitate si avantajul anonimatului și respectul pentru experienta, sentimentele, trairile și opiniile celuilalt.

Grupurile de suport se axeaza, in principal, pe nevoia de sprijin si de ajutor reciproc, de invatare sau dezvoltare a unor abilitati, intr-un cadru confortabil si sigur.